Mijn naam is Meriam de Wit, geboren in Utrecht. 

Ik  ben een moeder van 2 volwassen zonen en een bijna volwassen dochter.
Inmiddels trotse oma van een kleindochter en bijna voor de 2e keer trotse oma van ook nog een kleinzoon.

Het heeft voor mij wat langer geduurd voor ik op de plek ben waar ik nu gekomen ben.

Mijn basis opleiding is geweest op de Kathedrale Koorschool. Dit was een zeer kleine basis school waarop ik klaar gestoomd werd om in het kathedrale koor mee te zingen. Zang speelde in die tijd een grote rol. Minimaal twee keer per dag zingen, en op de dinsdag en donderdag avond in de Kathedraal om vervolgens op de zondagen de hoogmis te zingen.

Vaak gregoriaans, Latijns, maar ook wel Duits, Engels, met als hoogte punt deelname aan het Mattheüs Passion. Het was dan ook normaal dat je een instrument bespeelde, en onder invloed van Berdien Stenberg (toen had ze net een grote hit) koos ik voor de dwarsfluit.

Voor mij was het duidelijk, mijn vervolg opleiding zou de klein kunst academie gaan worden.
Helaas werd ik uitgeloot het eerst jaar, het jaar erop werd ik te oud bevonden.
Ik werd een heel klein beetje recalcitrant, zocht vanaf dat moment mijn weg.

Mijn bijbaan bij de Basis markt werd mijn hoofdbaan.
En kocht ik op mijn 18e verjaardag mijn eerste koophuis en kreeg ik op mijn 19e mijn eerste zoon en op mijn 21e mijn tweede zoon.

Jaren later kreeg ik met mijn huidige man onze dochter.

In die jaren heb ik altijd wel gewerkt rondom de kinderen avonds en of in de weekenden.

Hierdoor talloze verschillende banen gehad. Schoonmaak, caissière, abonnementen verkoop bij de ECI, en toen ik verhuisde van Meerkerk naar Tilburg ben ik als Tupperware demonstratrice gestart.

Omdat ik zelf voor mijn party’s moest zorgen, en soms een wat lege agenda had ben ik party’s als Utrechts typetje gaan verloten onder afgesproken party’s. Dit bleek een groot succes, en inmiddels had ik een goed gevulde agenda.

Op een geven moment werden de kinderen ouder en wilde ik een baan waarbij ik in de avonden niet meer op pad hoefde.
Dus ben ik een opleiding gaan volgen voor administratief medewerker en werd ik bij de Otto aangenomen waar ik ben gaan werken op de afdeling klantenservice.  Tot het moment dat er een reorganisatie aan kwam. Vanuit die reorganisatie ben ik gaan solliciteren bij Thebe voor een werken/ leren traject om tot kraamverzorgster te worden omgeschoold.

Eerst als thuis kraamverzorgende, later eerst als back up inval kracht bij het kraam hotel de Meiboom. Later werd ik als kraamverzorgende aangenomen in het kraamhotel Livive. Helaas kwam ik opnieuw in een reorganisatie terecht en verloor ik mijn baan in het kraamhotel.

Toen wist ik het even niet meer, wel kreeg ik een ander contract aangeboden voor opnieuw in de thuis kraamzorg, maar het hyper flexibel zijn ( 24 uur per dag inzetbaar zijn ) zag ik niet meer zitten.

Privé is dan niets te plannen.

Tot het moment dat iemand mij wees op het vak schoonheidsspecialist. In eerste instantie had ik hier wel mijn twijfels over. Op het moment dat mijn contract zou gaan verlopen zaten we in het begin van de crisis. Overige contracten werden niet verlengt, kraamcentra gingen failliet. Het zag ernaar uit dat ik langdurig niet in het kraam vak geroosterd zou kunnen gaan werken.

Dat gaf bij mij de doorslag.

Zonder er nog te lang over na te denken, schreef ik mij in, in een opleiding voor schoonheidsspecialist in België. En vond ik een stage adres in Utrecht. Daar ben ik eerst gestart als stagiair, later  in dienst,  mijn plannen vorderde zich en heb ik mij in februari 2015 ingeschreven bij de kamer van koophandel.

De start van een schoonheidssalon aan huis was van de grond. Eerst op zolder later op de begaande grond, in de bijkeuken. Vervolgens ben ik als ZZP er gaan werken bij verschillende schoonheidssalons en kon ik mijn salon aan huis rustig opbouwen. Hierdoor heb ik heel veel werkervaring op gedaan.

Vervolgens heb ik meerdere opleidingen gevolgd en ben ik ook Pedicure, geef ik Peelingen en microneedling gericht op  huidverbetering, elektrisch definitief ontharen en ben ik acne specialist.

Inmiddels was ik wel aan het rond kijken om de salon te gaan verplaatsen naar een externe locatie. Een salon aan huis is een mooie manier om te starten , maar niet ideaal gebleken. Privé en werk lopen dan toch door elkaar. Tot ik ineens een tip kreeg van een mede trommelaarster. Ze was zelf een nieuw bedrijf gestart in het pand genaamd EMMA en zag mij daar wel zitten. Op haar advies twee weken later toch een afspraak gemaakt om te kijken. Dit ging snel, de deur van deze ruimte ging open en ik zag het meteen, dit wordt mijn nieuwe salon. Zonder twijfel heb ik direct ja gezegd, vervolgens was alles binnen ander halve week rond en was het huur contract getekend. De salon is nu helemaal geworden zoals ik het in mijn hoofd had, en ga ik met onwijs veel werkplezier en met trots werken aan de Bijsterveldenlaan 5 in het gebouw EMMA hoe toepasselijk staat EMMA voor even meer menselijke aandacht.