Thermocoagulatie

De behandeling is gebaseerd op het lokaal opwarmen van het adertje. Thermo- coagulatie maakt gebruik van  hoogfrequente stroom, waardoor er trillingen ontstaan, deze trillingen worden omgezet in warmte.

Deze warmte wordt gebruikt om de eiwitten te laten stollen. De eiwitten van de haarvaten gaan stollen, de haarvat wandcellen vallen uit elkaar, deze worden door het lymfe systeem afgevoerd. Het haarvat dat behandeld is, is direct verdwenen..

Wat is Couperose
Een toename van kleine bloedvaatjes (teleangiëctasieën) in het gelaat wordt couperose genoemd. Het bestaat uit vele (tot ontelbare) zeer kleine bloedvaatjes in de huid van het gelaat. Er is een verstoring in de kleine haarvaten ,ontstaan, waardoor samen trekking en verwijding van haarvaten niet meer goed functioneert.

Deze haarvaten blijven open staan, en goed zichtbaar blijft, vaak op de wangen, maar kan ook op voorhoofd, neus, en kin voorkomen. Onder invloed van warmte, kou, stress, pittige kruiden, alcohol, en  in een periode van een verminderde weerstand, kunnen er kleine vochtblaasjes ( oedeem) ontstaan op de Couperose. De blaasjes die dan ontstaan trekken na een aantal dagen weg, dit zijn geen pukkels.

Advies is altijd afblijven, om verdere beschadiging van de huid te voorkomen. Couperose verdwijnt nooit vanzelf

Wat zijn fibromen/ huidadnexen/ steel wratten

Fibromen, huidadnexen en steelwratten, zijn onschuldige huid aanhangsels. Ook wel huid oneven heden of bindweefsel plekken genoemd. Op plekken waar veel wrijving plaatsvind, kunnen er steelwratten / fibromen ontstaan. Fibromen, huid oneven heden komen veel voor in hals, oksels ,hoofdhuid schaamstreek., onder bh band, maar kan ook in knie holtes ontstaand.

Couperose, bezemrijs ( kleine rode aderen op de benen), pigmentvlekken, verheven ouderdomsvlekken, Bloedblazen, wratten en fibromen (steel wratten), spinnaevi ( spinnenkop) ook wel spider naevus genoemd.Deze aandoeningen worden vaak als cosmetisch ontsierend ervaren. En kunnen met een Nibet coagulatie apparaat eenvoudig, snel en veilig verwijderd.


Toepassing
Is toepasbaar op alle huidtypes en kan het gehele jaar toegepast worden. De meest ideale buiten temperatuur is tussen de 8 en 18 graden.

–              Couperose
–              Fibromen, steel wratten
–              Spinnaevi ( spinnen kop)
–              Bezemrijs
–              Bloedblaasjes
–              Ouderdomswrat

Verdoving
Er vindt bij thermo-coagulatie geen verdoving plaats. De naaldjes zijn zeer fijn

Na de ingreep
Na de ingreep worden er oppervlakkige minikorstjes gezien die na twee tot drie weken spontaan afvallen, zonder sporen na te laten. De behandeling kan in alle seizoenen plaatsvinden en toegepast worden bij alle huidtypes!

Napijn en herstel
Rond het behandelde gebied kan tijdelijk wat roodheid ontstaan.

Resultaat
De behandeling geeft vrijwel onmiddellijk een blijvend resultaat. Afhankelijk van de ernst zijn er 2 tot 12 behandelingen nodig.

Risico’s en complicaties
Dankzij het regelbare vermogen en beperkt huidcontact worden er geen brandwonden, necrose of littekens veroorzaakt.

Couperose/fibromen verwijdering

Start                 € 35.00

15 minuten     € 247.50

20 minuten     € 65,00

30 minuten     € 90,00