Hoe werkt elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is het permanent verwijderen van ongewenst haar op uw lichaam door middel van elektrische epilatie. Bij deze methode wordt elk haartje individueel verwijderd aan de hand van een flinterdunne naald en stroompulsjes. De naald wordt in het haarzakje gestoken en geeft vervolgens een elektrische stroom puls van enkele seconden (afhankelijk van het haartype). Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien.

Wanneer wordt elektrisch ontharen toegepast?

Bij Le Blanc is het eerste intake gesprek kosteloos, waarin onze huidspecialiste een huid- en haaranalyse uitvoert, en met u het een plan van aanpak met u doorneemt.

Grijze, lichtblonde en rode haren kunnen prima doormiddel van elektrisch ontharen definitief verwijderd worden.

Voordelen van elektrische ontharen

Elektrische ontharing is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser. Andere voordelen van elektrische ontharen zijn dat vrijwel alle haren na de behandeling weg zijn en dat de kosten per behandeling minder hoog zijn dan de kosten van een behandeling met laser. Daarnaast worden de kosten voor elektrisch ontharen vaak vergoed door uw zorgverzekeraar, mits u voldoende aanvullend verzekerd bent.

Doet elektrisch ontharen pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar aangezien de stroomsterkte kan worden aangepast is de behandeling voor iedereen goed te ondergaan. Iedereen heeft een andere pijngrens en onze specialisten zullen er alles aan doen om hieronder te blijven.

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, overgangsfase en de rustfase) en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden heeft u meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment of melanine bevatten. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat u korstjes overhoudt aan het elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat u die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt u dat uw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied.

Kosteloos intakegesprek

Wilt u zonder kosten kennis maken met elektrisch ontharen? Maak dan nu een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek bij Le Blanc. Onze huidspecialisten maken in dit gesprek een huid- en haaranalyse stellen een behandelplan met u op en u kunt ervaren hoe elektrisch ontharen aanvoelt.

Verwijdering van ongewenste haargroei met elektrisch ontharen

Met elektrisch ontharen wordt overbeharing definitief aangepakt. Via een dun, steriel wegwerpnaaldje wordt elk haarzakje met stroom vernietigd. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn. Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1 à 2 jaar.